Project

In het voorjaar van 2011 speelde Quartet Quinetique haar eerste Vroege Vogelconcert. Locatie was het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het kwartet was benaderd door boswachter Henk Ruseler, die al lange tijd met het idee liep een concert te organiseren met vogels en live muziek. Als boswachter liep hij in de lente vaak al vroeg rond in het park en hoorde dan het prachtige en indrukwekkende concert van de vogels. Het leek hem een mooi idee dit te combineren met live muziek. Quinetique ging enthousiast aan de slag met het concept en schreef nieuwe stukken, speciaal voor dit concert. Om 6 uur 's ochtends speelden ze in het park, een hele belevenis voor zowel spelers als publiek. In de jaren erna volgden meerdere vogelconcerten en dit voorjaar kunt u overal komen luisteren naar de

CD

Naar aanleiding van deze vogelconcerten hebben wij de stukken die voor de optredens geschreven zijn opgenomen. Het resultaat is onze tweede cd “Birds”. Voor de gelegenheid werkte Quinetique samen met geluidsjager Henk Meeuwsen, die een prachtige en uitgebreide collectie vogelgeluiden heeft verzameld. Soms kwamen de geluiden eerst, en improviseerde het kwartet met de opgenomen geluiden. Dan weer werden de geschikte geluiden bij een stuk gezocht. Het resultaat is te beluisteren op “Birds”, te koop direct bij het kwartet, en te downloaden op onder andere iTunes en Spotify .

Live!

U kunt deze nieuwe muziek natuurlijk thuis beluisteren op cd, maar u ervaart pas echt hoe het kwartet muziek maakt met de vogels tijdens een live concert! Iedere keer is weer anders. Misschien is er een brutale kauw die de aandacht vraagt tijdens een folknummer, of wordt u betoverd door een prachtige solo van een zanglijster. Laat u verrassen door mooie natuur, vrolijke vogels en een groovend strijkkwartet!